Gombos Anett vagyok
dietetikus, wellness szakmenedzser
- Dietetikusi diplomámat 2008-ban szereztem a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. 2010-ben wellness szakmenedzseri másoddiplomámat is átvettem ugyanezen helyen. Dietetikusként, oktatóként (egyetem, tanfolyam) egyaránt tevékenykedem.
- Tagja vagyok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ), Közétkeztetők Országos Szövetségének (KÖZSZÖV), Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának (MESZK), Magyar Táplálkozástudományi Társaságnak (MTT).
- Számos országos táplálkozástudományt érintő rendezvényen, konferencián, online fórumon részt vettem, olykor felkért előadóként is.
Főbb tevékenységi köreim:
- egészséges táplálkozás (pl.: csecsemő, gyermek, felnőtt, kismama, szoptatós anyuka)
- epe, máj megbetegedései (pl.: epekő, epegörcs, zsírmáj)
- vese megbetegedései (pl.: vesekő, vese elégtelenség)
- szív és érrendszer megbetegedései (pl.: hypertónia, hypercholesterinaemia)
- anyagcsere megbetegedései (pl.: diabetes, inzulin rezisztencia)
- bélrendszer megbetegedései (pl.: colitis ulcerosa, Crohn, székrekedés, candida)
- gyomor-, nyelőcső megbetegedései (pl.: fekély, reflux)
- ételallergia, ételintolerancia (pl.: tejfehérje, tejcukor, tojás, coeliakia, perubalzsam, hisztamin, élesztő, fruktóz, mogyoró, szója)
- daganatos megbetegedések (pl.: mell, vastagbél, végbél)
- kemoterápia közbeni-, kemoterápiát követő táplálkozás
- egyéb: roborálás, FODMAP, Dash, sclerosis multiplex, obesitas, köszvény, osteoporosis, syncumar, hemokromatózis, steroid kezelés)
- tápanyagszámítás (energia, fehérje, zsír, szénhidrát) étel receptek tekintetében
- étlap tervezés (NutriComp DietCad 5.1 programmal)
Személyesen és online is tartok, mind egyéni-, mind csoportos tanácsadásokat. Igényeknek, kéréseknek megfelelően.
Táplálkozási tanácsadás menete:
Az első találkozáskor táplálkozási anamnézis részletes kitöltése, annak kiértékelése. Antropometriai vizsgálatok elvégzése (testtömeg mérés, testmagasság mérés, testtömegindex-BMI kiszámítás, testzsírszázalék mérés, derék/csípő körfogat mérés, alapanyagcsere kiszámítás, energiaszükséglet kiszámítás). A legfontosabb kérdéskörök megbeszélése, mi lehet a helytelen az étkezésben, hogyan lehet megfelelően beépíteni a mindennapokba az ajánlásaim. A helyes konyhatechnológiai műveletek részletezése, alkalmazásának menete. Az egészséges táplálkozás alapjait tartva, kialakítva. Kérdések megvitatása, javaslattétel.
Következő találkozáskor étkezési napló elemzése, esetleges javítások megbeszélése, a már beépített információ ellenőrzése a naplóba vezetett dolgok alapján. Összeírt kérdésekre újabb hasznos javaslattétel.
A találkozók között sem hagylak magadra, elérhető vagyok számodra bármilyen aprócska kérdés felmerülése esetén is. Ezt nagyon fontosnak tartom, hiszen így lehet neked nyugodt, támogatott, fokozatosan elérhető hosszútávú célod, egészséges életed.