Skip to main content

Gombos Anett vagyok

dietetikus, wellness szakmenedzser

  1. Dietetikusi diplomámat 2008-ban szereztem a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. 2010-ben wellness szakmenedzseri másoddiplomámat is átvettem ugyanezen helyen. Dietetikusként, oktatóként (egyetem, tanfolyam) egyaránt tevékenykedem.
  2. Tagja vagyok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ), Közétkeztetők Országos Szövetségének (KÖZSZÖV), Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának (MESZK), Magyar Táplálkozástudományi Társaságnak (MTT).
  3. Számos országos táplálkozástudományt érintő rendezvényen, konferencián, online fórumon részt vettem, olykor felkért előadóként is.

Főbb tevékenységi köreim:

  • egészséges táplálkozás (pl.: csecsemő, gyermek, felnőtt, kismama, szoptatós anyuka)
  • epe, máj megbetegedései (pl.: epekő, epegörcs, zsírmáj)
  • vese megbetegedései (pl.: vesekő, vese elégtelenség)
  • szív és érrendszer megbetegedései (pl.: hypertónia, hypercholesterinaemia)
  • anyagcsere megbetegedései (pl.: diabetes, inzulin rezisztencia)
  • bélrendszer megbetegedései (pl.: colitis ulcerosa, Crohn, székrekedés, candida)
  • gyomor-, nyelőcső megbetegedései (pl.: fekély, reflux)
  • ételallergia, ételintolerancia (pl.: tejfehérje, tejcukor, tojás, coeliakia, perubalzsam, hisztamin, élesztő, fruktóz, mogyoró, szója)
  • daganatos megbetegedések (pl.: mell, vastagbél, végbél)
  • kemoterápia közbeni-, kemoterápiát követő táplálkozás
  • egyéb: roborálás, FODMAP, Dash, sclerosis multiplex, obesitas, köszvény, osteoporosis, syncumar, hemokromatózis, steroid kezelés)
  • tápanyagszámítás (energia, fehérje, zsír, szénhidrát) étel receptek tekintetében
  • étlap tervezés (NutriComp DietCad 5.1 programmal)

Személyesen és online is tartok, mind egyéni-, mind csoportos tanácsadásokat. Igényeknek, kéréseknek megfelelően.

Táplálkozási tanácsadás menete:

Az első találkozáskor táplálkozási anamnézis részletes kitöltése, annak kiértékelése. Antropometriai vizsgálatok elvégzése (testtömeg mérés, testmagasság mérés, testtömegindex-BMI kiszámítás, testzsírszázalék mérés, derék/csípő körfogat mérés, alapanyagcsere kiszámítás, energiaszükséglet kiszámítás). A legfontosabb kérdéskörök megbeszélése, mi lehet a helytelen az étkezésben, hogyan lehet megfelelően beépíteni a mindennapokba az ajánlásaim. A helyes konyhatechnológiai műveletek részletezése, alkalmazásának menete. Az egészséges táplálkozás alapjait tartva, kialakítva. Kérdések megvitatása, javaslattétel.

Következő találkozáskor étkezési napló elemzése, esetleges javítások megbeszélése, a már beépített információ ellenőrzése a naplóba vezetett dolgok alapján. Összeírt kérdésekre újabb hasznos javaslattétel.

A találkozók között sem hagylak magadra, elérhető vagyok számodra bármilyen aprócska kérdés felmerülése esetén is. Ezt nagyon fontosnak tartom, hiszen így lehet neked nyugodt, támogatott, fokozatosan elérhető hosszútávú célod, egészséges életed.